Mar 21, 2016

Poziv iz Budve na Međunarodnu turističku berzu i sajam turizma

Rajko Bujković, Izvršni direktor Jadranskog sajmaNedavno održan u Beogradu, 38. Međunarodni sajam turizma, bio je idealna prilika za susret sa Rajkom Bujkovićem, izvršnim direktorom Jadranskog sajma u Budvi. Povod za razgovor, višegodišnje poznanstvo i dobra saradnja na polju sajamskih aktivnosti, naročito u segmentu turizma. U tom smislu, u Beogradu smo pričali o pripremi 25. po redu Međunarodne turističke berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo METUBES koja će ove godine u Budvi biti održana od 21 – 23. aprila.

Reč je o jednoj od 15 specijalizovanih sajamskih manifestacija koje u toku godine u svom izložbenom prostoru, tik uz dobro poznatu Slovensku plažu, organizuje i unaprđuje Jadranski sajam u Budvi.

– Naš Metubes je prepoznat kao uspešna poslovna platforma koja više od dve decenije sa izlagačima gradi partnerske odnose i sasvim je logično što je najznačajnija turistička manifestacija u zemlji. Uspešnu tradiciju organizovanja potkrepljuje i potrebom da se ponuda i tražnja na turističkom tržištu susretnu u realnom vremenu i ambijentu pružanja usluge, ističe Bujković.
Međunarodna turistička berza i sajam turizma u Budvi
Budvanska Turistička berza iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i najvažnijih nosilaca turističke privrede koji se, prateći svetske trendove, trude da u halama Jadranskog sajma među palmama, na najbolji mogući način predstave aktuelnu turističku ponudu, potencijale, poslovna dostignuća i novitete. Predstavnici turističke privrede Crne Gore, takođe koriste ovu manifestaciju kako bi, kao domaćini predstavili svoju sve bolju ponudu i pred početak turističke sezone privukli što veći broj turista.
A kako turizam nisu samo prirodne lepote, već gosti sve više za svoj novac pored dobrog smeštaja očekuju i paletu atraktivnigh sadržaja, prateći programski sadržaj Metubes-a čini izlagački segment opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, oprema i kozmetika za spa i wellness centre, oprema za kazina i igraonice, oprema za upražnjavanje raznih vidova odmora i turizma koji predstavljaju deo savremenog hotelskog biznisa.
Sajam hrane u Budvi– Neizostavna je i ponuda pratećih delatnosti koje su u funkciji turizma kao što su obrazovne institucije, advertising agencije, softverske komapnije, medijske kuće, telekomunikacijiske ustanove, agencije za zapošljavanje u turizmu… Paralelno sa Metubes-om, organizujemo i 42. Sajam hrane što je prilika za sveobuhvatnu prezentaciju ukupne turističke ponude Crne Gore, regiona i šire. Sajam hrane okuplja izlagače iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, mediteranskih kultura, industrije kafe, maslinovog ulja, pčelarstva i medarstva, organske hrane, prerade ribe, konditorskih proizvoda, pakovanja i ambalaže. Namenjen je i predstavljanju opreme za preradu i pripremu hrane, proizvoda hemijske industrije, ponude proizvođača, uvoznika i distributera poljoprivredne mehanizacije, kao i proizvoda i usluga distributivnih lanaca. Sve ovo, dovoljan je povod, ujedno i poziv izlagačima, poslovnim ljudima i posetiocima da dođu u Budvu u vreme održavanja pomenutih sajamskih manifestacija, a svakako i kad god im vreme to dozvoli, poručuje Bujković.

Fotografije: JST/arhiva Jadranskog sajma
*By On

No comments:

Post a Comment