May 7, 2008

Будва

Карневал поред јахти


 
      Неописива гужва која је владала током прве недеље маја на Будванској ривијери још једном је показала да је метропола црногорског туризма истрајна у намери да туристичку понуду уздигне на највиши ниво.

     Повод за долазак нису били само празници и жеља за одмором, већ се све то вешто уклопило са две садржајно потпуно различите, али изузетно добро организоване, а самим тим и посећене, манифестације.

     За прву, Велики међународни туристички будвански карневал шесту годину заредом били су задужени „Фештађуни”, који су заједно са локалном туристичком организацијом допринели да Будву прошарају веселе маске и добри звуци. Педесетак карневалских група из земље и иностранства са око 2.500 маскираних учесника окупљених у главној карневалској поворци привлачили су пажњу туриста дуж главних будванских улица, на платоу испред зидина Старог града, а потом и по кафићима до ране зоре.


 
Будва: најава успешне сезоне (Фото С. Лучић)

  
   И док су се учесници карневала и сви остали гости данима смењивали на плажама и по кафићима, тик уз Стари град у будванској марини, дешавао се 26. Сајам наутике и опреме за спорт, кампинг и рекреацију. Бројна луксузна пловила данима су мамила уздахе обичних смртника, а задовољством испунила срца оних који су могли да одвоје позамашне свотеда би постали власници јахти или спортских глисера светски познатих брендова. Око 110 излагача из 12 земаља, као и остварени промет изнад очекиваног, само су потврда да је Црна Гора, осим што је занимљиво тржиште, одлучна у развоју високог туризма, а наутички туризам као елитни вид одмора то и јесте.


С. Лучић
објављено: 07/05/2008.