Apr 10, 2016

Hotel IRIS na Zlatiboru



Hotel Iris

IRIS je novi hotel u turističkoj ponudi Zlatibora i sasvim slučajno bio je naš izbor u poslednjim snežnim martovskim danima o čemu svedoče i fotke nastale na licu mesta. Kao što se za cvet iris kaže da prvenstveno pleni raskošnim i neobičnim izgledom, isto se može reći i za ovaj zlatiborski hotel. Poređenje hotela istoimenim cvetom nije slučajno ako se zna da cvet iris u zavisnosti od boje (ljubičasta, plava, žuta i bela ) od davnina važi za simbol dostojanstva, hrabrosti, vere, nade, mudrosti, čistoće, nevinosti, svetlosti, ideje, poruke, čak i svetog trojstva. A upravo sve to je utkano u hotel IRIS, od izgleda i opremljenosti, do usluge, što u potpunosti opravdava ime koje nosi.
lobi hotel Iris
Hotel je hrabro građen pune tri godine na jednoj od naboljih lokacija, takoreći u srcu najlepše srpske planine, nedaleko od Kraljevog trga i jezera, a tik uz crkvu… Stil gradnje u potpunosti je uklopljen u planinski ambijent i čini skladnu celinu sa borovom šumom koja ga okružuje. Na prvom nivou objekta su prostrani lobi i diskretno opremljena restoranska sala, a iznad 28 smeštajnih jedinica raspoređenih po spratovima do kojih se može doći liftom. U ponudi su komforne dvokrevetne sobe, apartmani i lux apartmani (sa kuhinjom) sa balkonima i predivnim pogledom na okolinu, ali i na Čigotu.
WIN_20160323_09_29_50_Pro
Planirano je da hotel ima i dopunske sadžaje – wellness & spa usluge, sve ono što savremeni gost danas očekuje. Trenutno se može koristiti teretana, dok se konačno doterivanje zatvorenog bazena, finske saune, parnog kupatila, soba za masažu, pedikir i manikir već polako privodi kraju. Do početka maja navedeni sadržaji biće stavljeni gostima na korišćenje. Poslovnom svetu na raspolaganju su konferencijske sale.
dobrodošlica
U toplim danima koji tek dolaze gosti mogu uživati u žuboru vode koji dopire iz fontane i pretače se u potok, dekor prijatne letnje bašte ispred samog hotela. Idealno mesto za pravi odmor uz odličnu ponudu hrane sa neizostavnim zlatiborskim specijalitetima.
***Tekst i foto By JST On