Jun 11, 2009

Са „Политиком” по Србији






Упознавање Србије, путовање награђених у другом кругу „Политикиног” квиза знања 

Србији у походе, уз пуно најављених и по жељи путника у ходу прихваћених предлога, које је помно пратио Иван Кривец, организатор пута и власник агенције „Екслузив турс”, сигурно да ће дуго памтити сви који су се нашли међу путницима. Они ће препричавати доживљаје са овог путовања укућанима, рођацима и пријатељима.

    На пут до Враћевшнице, Борачког крша, Јежевице, Сирогојна и Злакусе, поред великог броја Београђана, кренули су и добитници из Подгорице, Косовске Митовице, Смедеревске Паланке, Куле, Ниша и других места.

    Најмлађи читалац „Политике” и најмлађи путник, Немања Бељин из Београда, имаће о чему да прича другарима. Пред полазак у освајање Борачког крша, успео је да убеди и мајку да му се придружи у планинарској експедицији „Политике”, а она, како кроз шалу, му рече да то никада неће заборавити. Открио је и да је, овога пута, доживео туризам на нови и лепши начин и да је посебно уживао у хотелу „Јеле”, јер како рече до сада је на организованим путовањима (ђачким екскурзијама) боравио само у лошим хотелима, обично у вишекреветним собама.
Речи хвале на рачун хотела чуле су се и од Зорке Трбовић из Панчево, коју је хотел „Јеле”, између осталог, заувек купио високим нивоом хигијене и љубазношћу домаћина.
Посета манастиру Враћевшница из кога од раније носи лепе успомене, привукла је Миленку Булатовић из Подгорице да се лати телефона, и склопом срећних околности нашла се међу 23 „Политикина” добитника. Без обзира на трошкове трансфера до Београда, који су како каже ситна ствар у односу на све оно што очекује да види у Србији заједно са Миленом Андријашевић.

 За Денка и Милинку Рангелов (Бански дол) из Ниша, програм „Етно разгледница Србије” изгледао је веома атрактивно, па је господин са два телефона у руци, истовремено стрпљиво бирао број објављен у листу „Политика”. Износећи своје импресије о организацији и избору локација путовања, и не желећи да неког посебно издваја, искористио је прилику да исприча шта то интересантно има у крају из кога долази.

     Неизмерном енергијом, Весна и Наташа Радовић из Куле, прве су кренуле са комуникацијом са осталим путницима. Наташа нам је признала да је награда у „Политикином” квизу знања, отерала предрасуде о популарним „намештаљкама”, док Весни, без обзира што је стригла са једног пута, није било тешко да раном зором крене пут Београда на, за њу стару-нову турнеју по Србији.

    Бојана Терзин раније је била задужена да за ужи круг пријатеља организује различите видове дружења, а сада се нашла у ситуацији да јој се стари пријатељ из факултетских дана, Зоран Качаревић, позивајући је на заједничко упознавање Србије, на неки начин реваншира.
Јаромир Линда, родом из Чешке и са подужим боравком у Београду, није се одвајао од фото апарата, а Терзића авлији тешко да је остао кутак у коме није позирао, док се његова пратиља једина одважила да, приликом посете грнчару у Злакуси, покуша да доради ручке на свеже направљеном лонцу.

Текст и фото С. Лучић
објављено: 11/06/2009