Nov 11, 2009

Крушевац: Туризам на прави начин



     Пету годину заредом у граду Крушевцу у оквиру Изложбе туристичких публикација додељене су награде за развој и унапређење туризма у Србији.


   

















  Титулу „Најбоља туристичка публикација” за 2009. годину у категорији Једнолисна туристичка публикација понела је ТО Мајданпек уз образложење жирија да су приказали топлу публикацију која симболизује питомост српског сеоског домаћинства и нуди обиље прегледних информација. Специјална признања у овој категорији добиле су ТО Инђија, ТО Крагујевац и ТСЦ ,,Златар” Нова Варош.

     Награда за најбољу Вишелисну туристичку публикацијудо 50 страница припала је ТО Оџаци, а специјалне награде ТО Чачак, ТО Србија, ТО Републике Српске.
Туристичка организација Србије победник је у категорији Вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница. Најбољи Допунски промотивни материјал (кесе, блокови, фасцикле, беџеви, качкети) имала је ТО Шабац, а специјалне награде добиле су и туристичке организације Голупца и Мајданпека.



 















   
   У категорији Туристичка мапа победник је ТО Београда, а специјално признање отишло је у руке запослених у Спортско туристичком центру Бајина Башта.Најоригиналнију туристичку публикацију имала је ТО Лесковца, док је специјално признање припало ТО Бач. Видео монографија Туристичке организације Краљево ,,Трансроманика” која представља културно средњевековно наслеђе Србије проглашена је за најбољу у категорији Аудио-видео публикација, а специјална признања нашла су се и у рукама представника туристичких организација Горњег Милановца, Великог Градишта и Ниша


     Овом приликом додељена су и специјална признања ван категорије и то: за регионалну сарадњу у туризму – ТО Требиње; за успешну поромоцију српске туристичке понуде –Туристичкој организацији Србије и ТО Београда.

     Интересантно, а можда и дискутабилно је то што се на додели награда није појавио нико од преставника (ТОС-а и ТОБ-а) водећих кућа у српском туризму, што би се најкраће могло окарактерисати као непрофесионалност или непоштовање туристичких радника из читаве Србије, који свакако у целокупној туристичкој понуди наше лепе земље имају изузетно важну улогу.

Текст и фото: С. Лучић
објављено: 11/11/2009