Nov 4, 2009

У сусрет новогодишњим празницима




     Колико год да нас је лепо време инспирисало на путовања, толико нам наш организам и у овом јесењем сивилу просто намеће да се искључимо од свега што нас свакодневно замара, и нову снагу потражимо на неком посебном месту. Таквих места у Србији је пуно, само су потребе, жеље и могућности различите. Пресудан фактор у избору, неретко је преко потребан мир за бављење собом и активностима за које најчешће у свакодневници немамо времена.


     Шетња по природи, добра књига у руци, стони тенис, билијар, теретана, сауна, топла соба и укусна домаћа храна, пријају али истовремено изискују добру организацију уколико све ово покушамо да уклопимо уз обавезе у сталном животном окружењу. Међутим, ако се само мало померимо, у поменутом можемо уживати примера ради у селу Јежевица, у близини Пожеге и Дивчибара. Од класичног српског села Јежевица се разликује само у једном, а то је разноврсност садржаја и комфор у сваком смислу у хотелу „Јеле-Јежевица”. У викенд или нешто дужем боравку, у Јежевици своју оазу мира проналазе породични и пословни људи, спортске екипе, млади. Свако проводи време онако како му одговара, нико ником не смета, чак се и лепа пријатељства овде рађају. Како смо сазнали од Мице Јелић, власнице поменутог објекта цене су на нивоу прошлогодишњих, што значи можда и ниске у односу на квалитет понуде. Међутим, криза је свуда, а домаћини су свесни да је празан кревет најскупљи. Пратећи тренутно стање, и цене припремљених новогодишњих пакет аранжмана су, веровали или не за око пет посто ниже него прошле године.

-------------------------------------------------
Дочек Нове године


 
 
      У сусрет новогодишњим празницима, у хотел Јеле-Јежевица већ стижу прве резервације за свечани дочек Нове године уз звуке староградске и забавне музике и обавезне јежевачке специјалитете.      У понуди је дочек са преноћиштем и доручком по цени од 6.650, а у резиденцији 7.510 динара по особи. Међутим, како сви ми обично волимо да спојимо лепо и корисно, изузетно привлачни могу бити тродневни и четвородневни празнични пакет аранжмани. Примера ради у Јежевици је за три дана (две ноћи) потребно издвојити 12.500, а у резиденцији 13.350 динара. За четири дана (три ноћи) потребно је 15.250, у резиденцији 16.525 динара по особи.
-----------------------------------------------


Излетничке туре

     И у току новогодишњих празника домаћини су расположени да за своје госте организују излетничке туре до : Горње Добриње- родног места Кнеза Милоша Обреновића, манастира у Овчарско-кабларској клисури, Етно села у Сирогојну или Коштунићима, Такова, Мокре Горе, Дивчибара, Златибора или Таре...

Текст и фото: С. Лучић
објављено: 04/11/2009
 

No comments:

Post a Comment